Jul 11, 2011

ΠΑΣΟΚ: business as usual

Τα "δωράκια"

22/03/2012 O Ντινόπουλος "ξεσκεπάζει" Γερουλάνο!
Μία "περίεργη" υπόθεση φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο βουλευτής της ΝΔ Αργύρης Ντινόπουλος. Πρόκειται για προσπάθεια «διασπάθισης» ευρωπαϊκών πόρων προεκλογικά, ύψους 1.657.440 ευρώ, από τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο.
Η υπόθεση αφορά την μελέτη για την «Αποκατάσταση του Αχίλλειου Κέρκυρας», η οποία προκηρύχτηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑ (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα).
Στην επερώτηση του ο Α.Ντινόπουλος προς τον υπουργό, αναφέρεΙ ότι ο κ. Γερουλάνος αποφάσισε τη διάθεση 1.657.440 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) από το ΕΣΠΑ, για την πραγματοποίηση μελέτης, η οποία στο μεγαλύτερο μέρος της είναι έτοιμη από το 2ΟΟ9 , ενώ τονίζει ότι η προκήρυξη έγινε «άρον άρον» στις 7 Μαρτίου 2012, «με προφανή στόχο να δοθούν τα 1.657.440 ευρώ πριν από τις εκλογές».
Την αρχιτεκτονική μελέτη μάλιστα είχε εκπονήσει η πρύτανης του Ιονίου Πανεπιστημίου, Αναστασία Σαλή, η οποία είχε προτείνει και την επικαιροποίησή της, χωρίς αμοιβή και στις δύο περιπτώσεις!


15/02/2012 Πως σχεδιάζουν να χαρίσουν μεγάλο μέρος των χρεών ΝΔ-ΠΑΣΟΚ
Με τα πλέον ευνοϊκά στοιχεία των δημοσκοπήσεων τα δύο κόμματα θα λάβουν στις επόμενες εκλογές μεταξύ 40% και 50%. Θα τους αναλογούν  δηλαδή 16 με 20 εκ. ευρώ αθροιστικά. Το 60% που προτείνεται ότι θα πηγαίνει στις τράπεζες από το ποσό αυτό αναλογεί σε 10-12 εκατ. ευρώ. Σήμερα τα χρέη των δύο κομμάτων ξεπερνούν τα 230 εκατ. ευρώ. Με 6% επιτόκιο (επιτόκιο όνειρο για τις περισσότερες φερέγγυες και αξιόπιστες ελληνικές εταιρίες και μικρότερο από αυτό που ήδη πληρώνουν τα κόμματα που δεν έχουν αντίστοιχη φερεγγυότητα), οι τόκοι μόνον θα ξεπερνούσαν το έσοδο των τραπεζών από τη ρύθμιση αυτή. Συνεπώς το κεφάλαιο θα έμενε αιωνίως απλήρωτο. Στην πράξη, αν η ρύθμιση αυτή περάσει, τα 230 εκ. θα γίνουν δανεικά και αγύριστα. Ποιος θα τα πληρώσει; Οι Έλληνες φορολογούμενοι με ευρωπαϊκά χρήματα, αφού πάνω από 200 εκ. δάνεια αφορούν την Αγροτική, που είναι μια κρατική τράπεζα την οποία θα κληθούν σύντομα να ανακεφαλαιοποιήσουν οι ευρωπαίοι δανειστές με δάνεια που θα δώσουν στο ελληνικό κράτος, δηλαδή στον Έλληνα φορολογούμενο. Επιπροσθέτως θα κληθούν να πληρώσουν και οι όποιοι ιδιώτες μέτοχοι των εμπλεκομένων τραπεζών, των οποίων τα χρήματα επίσης θα υφαρπαγούν με τη ρύθμιση αυτή, κάτι που συνεπάγεται και βαρύτατες νομικές ευθύνες όποιας διοίκησης τράπεζας συμφωνήσει με μια τέτοια ρύθμιση.
24/01/2012 Καταργείται ο Αλιάκμονας; (Καλύβα στο βουνό, Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή)
Το συγκεκριμένο φράγμα θεωρείται από τη ΔΕΗ ότι θα αυξήσει τη συμμετοχή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας. Ωστόσο, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, δεν θεωρούνται ΑΠΕ οι Υ/Η σταθμοί που είναι μεγαλύτεροι των 15 MW.
Έχει η Επιτροπή ενημέρωση από τις ελληνικές αρχές για το συγκεκριμένο έργο; Συμφωνεί ότι αυτό παραβιάζει την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, ιδιαίτερα την Οδηγία 92/43/ΕΟΚ (άρθρο 10), καταστρέφοντας ενδιαιτήματα ειδών προτεραιότητας και τους ποτάμιους διαδρόμους επικοινωνίας τους; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να μην καταστραφούν οι συγκεκριμένες περιοχές; Έχει ενημέρωση για το ενδεχόμενο ύπαρξης συνεχών τεχνητών λιμνών στον ποταμό Αλιάκμονα που θα δημιουργήσουν ανυπέρβλητα εμπόδια στις μετακινήσεις των μεγάλων θηλαστικών; Τι μέτρα προτίθεται να λάβει ώστε να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο;

13/11/2011  To Κουτί της Πανδώρας: Εργολαβίες

Mall χωρίς τους περιοριστικούς όρους δόμησης (κάλυψη, ύψος, έκταση)
Λατομεία Αράξου

Την ώρα της μεγάλης διαφωνίας, την ώρα δηλαδή που το καθένα από τα δύο κόμματα προσπαθούσε να επιβάλλει την λύση του μικρότερου δυνατού κόστους για το ίδιο, λίγα μέτρα από το Προεδρικό, στη Βουλή συμφωνούσαν απολύτως. Ψήφιζαν από κοινού τα νομοσχέδια της απερχόμενης κυβέρνησης, με δεκάδες τροπολογίες. Στην πραγματικότητα εργολαβίες. Υποχρεώσεις απέναντι σε εργολάβους.

02/11/2011 Εργασία μιας ημέρας… και 3ωρα αντί 8ώρου

Καλώς ήλθατε στον θαυμαστό νέο κόσμο….

“Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και περιγράφουν ψυχρά, χωρίς συναισθηματισμούς την κατάσταση στην αγορά εργασίας τα τελευταία δύο χρόνια: εργασία ακόμη και μια ημέρα την εβδομάδα ή δυο ώρες την ημέρα με μηνιαίους μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 438,69 ευρώ μικτά, μείωση των αποδοχών στους ήδη εργαζόμενους έως και κατά 60,04%, αύξηση της μετατροπής των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής κατά 110,46% μέσα σε ένα χρόνο, ή σε εκ περιτροπής κατά 432,72%, ακόμη και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εργαζόμενου (εκτόξευση στο + 4.160,23%), ανασφάλιστος σχεδόν ένας στους 3 εργαζόμενους, μεγαλώνει και ο αριθμός των απλήρωτων εργαζόμενων, για διάστημα ακόμη και μεγαλύτερο των 5 μηνών”


Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
11/12/2011 Μαύρο τέλος στις «πράσινες» business του ΤΤ
30/09/2011 Μπόνους για λίγους υπό το μανδύα της εθελουσίας
26/09/2011 Ενα αχρείαστο υποκατάστημα, aka "Το ακίνητο της πεθεράς Αντρίκου Παπανδρέου"

ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Η μεγάλη ληστεία του τρένου αλά Ελληνικά: μαφία του σκραπ έκοψε σε λαμαρίνες ολόκληρες αμαξοστοιχίες
37 εκ Ευρώ σε υπόγεια διαδρομή: Πώς το 20 Χ 0% + 17 Χ 0% μας κάνει 37 εκ πληρωτέα
Έρευνα ΕΕ για την συμβατατότητα των κρατικών ενισχύσεων
Ποινική δίωξη για το τούνελ στο Αρτεμίσιο

11 εκ Ευρώ για το 11% της Χαλκιδικής
Το δημόσιο «θυσιάζεται» για τον Μπόμπολα…
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με τίτλο «Ελλάδα κατά Επιτροπής» … «Η Ελλάδα ζητά από το Γενικό Δικαστήριο της ακύρωση της αποφάσεως C(2011)1006 τελικό της Επιτροπής, με την οποία κηρύχθηκε ως παράνομη κρατική ενίσχυση η επιδότηση ύψους 15,34 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε από τις ελληνικές αρχές στη μεταλλευτική επιχείρηση Ελληνικός Χρυσός, η οποία συνίστατο σε παραχώρηση της μεταλλευτικής εκμεταλλεύσεως της Κασσάνδρας έναντι τιμής χαμηλότερης της πραγματικής αγοραίας αξίας και στην απαλλαγή από τους φόρους για την πράξη αυτή και με την οποία διατάχθηκε η ανάκτηση του ποσού της επιδοτήσεως, πλέον τόκων».
Η προσφυγή (...) της Ελληνικής Δημοκρατίας
10/12/2008 Η ερώτηση της Ευρωπαϊκής επιτροπής πρός Κουρασμένο (pdf)
15/03/2009 Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Αδειοδότηση για τα Μεταλλεία Χρυσού Κασσάνδρας
Capital: παράνομες επιδοτήσεις €15 εκατ.
Capital: “Βόμβα” Ε.Ε. για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας


Η "επένδυση" στο Κάβο Σίδερο
Αρπα-κόλλα με υπογραφή Παμπούκη
Το κοινωφελές  ίδρυμα που κατέχει την έκταση
Αναβολή δίκης για κακουργηματική απάτη κατά του Δημοσίου
Εφημερίδα "Πατρίς" της Κρήτης: Ο δικηγόρος του επενδυτή που συμμετέχει στο Δ.Σ της "Invest in Greece" & Σχετικά Ρεπορτάζ


22/06/2011
Ελβετίδα υπ. Οικονομικών: Η Ελλάδα δεν επιθυμεί τη φορολογία των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία!


Η πολύπαθη ΔΕΘ
Η μετεγκατάσταση που παγώνει
Εισαγγελική έρευνα για τα σκάνδαλα στη ΔΕΘ ΑΕ
Μια μελέτη που δεν είδε η (επί ΝΔ) γνωμοδοτική επιτροπή


Η ιστορία του ΟΔΙΕ
24/07/2012 ΟΔΙΕ: Ζημιές μαμούθ και αυξήσεις στη διοίκηση!
29/06/2012 ΟΔΙΕ-ΙΝΤΡΑΛΟΤ: «Κάντο όπως ο ΟΠΑΠ»;
12/12/2012 Οι παρέες και το παρασκήνιο που οδήγησαν σε αποπομπή τον πρόεδρο του ΟΔΙΕ


Ο υπεργολάβος που είναι και πελάτης, the “Diofados” case
Το παλιό Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.Ι.Τ.Υ) μετονομάσθηκε σε Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων “Διόφαντος” με απορρόφηση του Ο.Ε.Δ.Β
Τα “ορέα” ξεκινούν αμέσως μετά:
α) Ως λόγος ύπαρξης αναφέρεται (και) η ψηφιακή διδασκαλία και άλλα πομπώδη, όπως και “η παροχή υπηρεσιών σε τρίτους” (!). Εξ΄ ου και η αρχική αντίδραση του ΣΕΠΕ που μετά, περιέργως, σταμάτησε
β) Ανέλαβε και δραστηριότητες του υπό κατάργηση Ο.Ε.Δ.Β. Μόνο που δεν πήρε και τους υπαλλήλους που μετατάσσονται σε άλλες Δ.Υ, αλλά θα προσλάβει νέους (…)
γ) Το ΔΣ ορίζεται από το Υπ. Παιδείας, αυτοαξιολογείται και ελέγχεται από ορκωτό που ορίζει το Υπ. Παιδείας (ορέα εις τριπλούν!)
δ) Για το ύψος των κονδυλίων που θα διαχειρισθεί δεν χρειάζεται να μιλήσω
  • Στην αρχή αντέδρασαν η ΟΛΜΕ, ο Σ.Ε.Π.Ε (Ιδιωτικές εταιρείες Πληροφορικής), η ΝΔ
  • Ξαφνικά το θέμα θάφτηκε, από ΣΕΠΕ & ΝΔ
  • Η πιάτσα βοά για το πώς γίνονται οι προσλήψεις και για τους μισθούς που δίνονται
  • Το Ινστιτούτο “παίρνει” δουλειές από το Υπ. Παιδείας με αναθέσεις. Μόνο πού αυτός που τις αναθέτει είναι και μέλος του Δ.Σ του Ινστιτούτου
  • Α, και ο Τζωρτζάκης (πρόεδρος του ΣΕΠΕ) έγινε αρχικά σύμβουλος ΓΑΠ και τώρα πλέον υφυπουργός
19/01/2012 Διπλασιάστηκε η επιχορήγηση του Υπ.Παιδείας στο Ινστιτούτο Διοφάντος (Παραπολιτική)
Από την μύγα ξύγκι: τα DvD για (προσωρινή) αναπλήρωση των σχολικών βιβλίων που δεν τυπώθηκαν στην ώρα τους

Η (αρχικά) έντονα αρνητική θέση του Σ.Ε.Π.Ε
H θέση της ΟΛΜΕ
"Σάλος" για το πατρινό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και τα έργα μαμούθ που αναλαμβάνειΤο Ινστιτούτο που καταργείται αλλα προσλαμβάνει (εκτός ΑΣΕΠ εννοείται...) 150 άτομα
03/08/2011
Το περίφημο "test δεξιοτήτων" και άλλα τραγελαφικά της διαδικασίας πρόσληψης
13/07/2011
Η συνέντευξη καλά κρατεί. Η απορροφητικότητα πάνω απ' όλα
Προκήρυξη των θέσεων
05/07/2011
150 νέες προσλήψεις στο Ινστιτούτο Νεολαίας
Θα προσληφθούν πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ και απόφοιτοι Λυκείου
Εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ, με σύμβαση μίσθωσης έργου έως τις 31/12/2013
04/06/2011
Tο Ινστιτούτο Νεολαίας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των 135 οργανισμών προς κατάργηση/συγχώνευση, και μάλιστα από τα πρώτα